Lichthuys

Lichthuys ondersteunt organisaties bij het scheppen van waarborgen voor een goede financiële situatie. Zij zijn sinds 2019 lid van de RIM.

“Met onze dienstverlening zijn wij een niche, omdat we kennis van finance met vastgoed combineren voor opdrachtgevers in de maatschappelijke sector”, vertelt John van der Meulen, partner en mede oprichter van Lichthuys. “Bijvoorbeeld bij woningbouwcorporaties draait het om veel geld; van financiële analyse voor nieuwbouw tot afhandeling van huurderszaken. Wat ons typeert is dat we ongemakkelijkheden niet uit de weg gaan. Elke organisatie excelleert bij tegenkracht, het leidt tot betere besluitvorming. Vandaar onze slogan ‘Voor tegenkracht’, dat geluid laten we horen.

Wij zijn lid van de RIM simpelweg om ons aantoonbaar op kwaliteit te kunnen onderscheiden. Binnen de RIM bouwen we aan de kwaliteit van de stappen in wat wij de ‘RIM-cirkel’ noemen. Die bevat alle stappen van selectie tot plaatsing van een interim-manager. Een cirkel die begint met het eerste contact en eindigt met evaluatie van wat je daar met elkaar hebt afgesproken.

Door uitwisseling van ervaring en ontwikkeling van praktische middelen waar we allemaal iets aan hebben, vormen we bij de RIM een hecht netwerk. Wat we vandaag bedenken, kunnen we morgen direct toepassen in de praktijk van ons eigen bureau. Dat is waardevol.”

E: [email protected]
W: www.lichthuys.nl