02-03-2020

RIM denkt mee over de webmodule en maakt zich hard voor betere criteria

De Raad voor Interim Management vindt het belangrijk dat de webmodule ook geschikt is voor grote veranderopdrachten. “Wij willen dat de duur van de opdracht niet beperkt is tot een jaar.”

Werkgevers-, werknemers- en zzp-organisaties buigen zich maandag over de webmodule. Die tool moet inzicht geven in wat er wel en niet mag als het gaat over de inhuur van zelfstandig professionals. Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken), staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën) en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) gaan met hen in gesprek over wat die kan gaan betekenen in de dagelijkse praktijk.

Ook de RIM is aanwezig. In een interview met ZiPconomy uit Geert-Jan Poorthuis zijn zorgen over één criterium in het bijzonder, namelijk de duur van de opdracht. (Lees het hele artikel op ZiPconomy.)

Hij benadrukt dat RIM bureaus zelfstandig professionals op hoog niveau plaatsen. Poorthuis: “Het gaat om interim-managers met hoge tarieven die verantwoordelijk zijn voor grote veranderopdrachten. Ze geven advies, implementeren organisatieveranderingen, leiden grote IT-projecten, noem maar op. Daarom vinden we het belangrijk dat de webmodule uitwijst dat zij als zelfstandige kunnen werken.”

De duur van de opdracht is daarbij belangrijk. “Interim-managers voeren regelmatig opdrachten uit die langer duren dan een jaar. Niet alleen in het bedrijfsleven, ook bij de overheid en semi-overheid. Daarom willen wij dat de duur van de opdracht niet beperkt is. Ook als je langer voor een opdrachtgever werkt, moet jij dat als zelfstandig professional kunnen doen.”

De bijeenkomst ‘Werken als zelfstandige’ vindt maandag plaats op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Bestuurslid Johannes Arets, lid van het bestuur van de RIM, is aanwezig bij dit overleg.