23-09-2019

Voorzitter RIM jurylid Interim Challenge

Dit jaar vindt de eerste officiële Interim Challenge plaats. Sietse Bergstra is, vanuit zijn positie als voorzitter RIM, jurylid voor de game die leidt tot de verkiezing van de ‘Interim-Manager van het Jaar’ en het beste bureau voor interim-management.

Met de ‘Interim-Manager van het Jaar’-verkiezing laten initiatiefnemers Hugo-Jan Ruts (ZiPconomy) en Michel van Buren (BLMC) zien dat interim-management een vak is. De Interim Challenge maakt duidelijk dat interim-management gaat over verandering en verbetering. En dat het belangrijk is hoge eisen te stellen aan een interim-manager en het bureau erachter.

 “Als RIM onderschrijven we het doel om de meerwaarde van het vakgebied interim-management te boosten in de markt. Wij zijn van mening dat we vanuit de RIM een onafhankelijke rol kunnen spelen in de jurering van de beste Interim-Manager van het Jaar, ” aldus Sietse Bergstra.

De Interim Challenge staat open voor interim-managers in supply chain management & logistiek, HR, finance en algemeen management. Voorwaarde is dat de interim-manager zich inschrijft via een bureau of een zelfstandig collectief.

Wat maakt een goede interim-manager?

De inschrijving is begonnen . De finale vindt plaats voor de zomer van 2020 plaats tijdens het congres ‘The Game is Changing, Change the Game’ bij ABN AMRO in Amsterdam. Om te bepalen wie er met de prijs vandoor gaat, werken de deelnemers een complexe case uit rondom het fictieve bedrijf Lion Textiles Group.

De case is opgesteld door onafhankelijke professionals in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en Sioo, op basis van bestaande praktijksituaties. Alle deelnemende interim-managers stellen een plan van aanpak op en doen daarvoor een beroep op hun kennis over verschillende vakgebieden. Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige vakjury. Elk vakgebied heeft een winnaar die een Vakgebied Award ontvangt, evenals het bureau dat deze interim-manager heeft voorgedragen. Die winnaars strijden tegen elkaar in de finale.

Interim-Management event

Tijdens de finale bepaalt een topjury onder leiding van prof. dr. Robert Jan Blomme wie zich ‘Interim-Manager van het Jaar 2020′ mag noemen. De finale vindt plaats tijdens het congres ‘The Game is Changing, Change the Game’ op het hoofdkantoor van ABN AMRO aan de Zuidas in Amsterdam.

Jury Interim Challenge

Over de initiatiefnemers en organisatie

De Interim Challenge werd tweemaal eerder georganiseerd door BLMC binnen het vakgebied supply chain management. De Interim Challenge wordt dit jaar, op initiatief van Michel van Buren, directeur BLMC en Hugo-Jan Ruts, hoofdredacteur ZiPconomy, voor het eerst sectoroverstijgend gehouden en uitgebreid naar HR, Finance en algemeen management. Drie bureaus die bemiddelen in interim-management hebben zich als founding partner verbonden aan de Interim Challenge: BLMC, Leeuwendaal en Finance Factor. BLMC is expert in supply chain management. Leeuwendaal selecteert en levert interim-managers in algemeen management en human resources aan partijen in het publieke domein. Finance Factor is intermediair voor financiële professionals.

Nieuwsgierig geworden? Alle informatie vindt u op www.interimchallenge.nl